lördag 30 maj 2009

OralMedic

Jag har provat OralMedic med lysande resultat. Hoppas verkligen att medicinen kommer att fungera lika effektivt för all framtid. Den må inte lösa grundproblemet, vad det nu än är, men den löser i alla fall alla mina vardagliga problem som att prata, äta, skratta, migrän osv, som säkert de flesta på denna blogg känner till. Så här gjorde jag för att få tag i OralMedic:
Svensk distributör är Forsberg Dental. Telefonnummer till huvudkontoret är -kundservice 08-676 54 10, växel 08-676 54 00. På kundmottagningen var de väldigt tillmötesgående och kunde omgående plocka fram information om vilka tandläkare i min hemstad som beställt hem Oral Medic. Jag fick en lista på 4 st vilket resulterade i att jag 1 timme senare hade medicinen i min hand, tog den och min helg var räddad. Några timmar senare satt jag på restaurang i goda vänners lag och njöt av kvällen - lite svullen om läppen dock.

Att ta medicinen:
- det gör VÄLDIGT ont, men jag räknar med att nästa gång jag använder medicinen är min blåsa inte fullutvecklad och då gör det nog inte lika ont
- blåsan blir kritvit och dess intensiva smärta försvinner omedelbart, dock kvarstår lite värk från den starka medicinen (tänderna bör nog skyddas så gott det går)
- en ganska kraftig svullnad uppstår och består under kvällen och lite under dagen efter, men blåsan är död
- sakta men säkert reduceras blåsans storlek under ett par dagar, dock är jag helt smärtfri under tiden

Detta var min erfarenhet och jag hoppas att många fler kan hjälpas. Jag har också hört att LongoVital ska vara bra. Min dotters atopiska exem i ansiktet har just botats med dagligt intag av Aloe Vera juice, kanske kan det också ha positiv inverkan på aftebåsor.

Tack o hej!

Glutenintolerans? Infektion? B-vitaminbrist? Vad kan det bero på?

Jag är en 20 årig tjej som har haft blåsor sen jag var elva. Ingen annan i min familj eller i släkten har det, så det är svårt för dem att förstå hur det känns. I början kom de kanske var tredje, fjärde månad så då var det inte ett sånt jobbigt problem för mig. Och min tandläkaren sa att det skulle ”växa bort” när jag blev äldre. Men efter att ha afte i halva mitt liv så tvivlar jag på att de ska försvinna på det sättet.

Senaste året har jag haft blåsor i stort sett varje dag, och då rör det sig om 7 stycken (mestadels på tungan och i nederkäken). Dessa håller i sig i minst två veckor, sen kommer det nya. Det är alltså få dagar då jag är helt fri från dem. Jag har provat specialtandkrämer som Sinaftin, men det hjälpte inte mig. Ingen bedövning funkar särskilt bra, inte heller grejer som Aftamed eller liknande.

Var hos läkaren och tog först vanliga blodprov och zinkvärde, men allt var bra. Och för någon vecka sedan gjorde jag gastroskopi, eftersom det misstänktes att jag har glutenintolerans. Men de var tveksamma. När jag var på sjukhuset föreslog de att jag skulle skickas vidare till infektionskliniken, i fall gastron inte visade något. Hörde någonstans att afte kan ha med nervsystemet att göra. Jag läste också om att afte kan sammankopplas med B-vitamin och folsyrabrist, så nu äter jag tillskott. Det gäller att testa allt…

söndag 24 maj 2009

allergi

Jag listade precis ut när och varför jag får mina afteblåstor. Just nu har jag inte sådan farlig afte, bara 5 blåsor, men för precis ett år (samma vecka) sedan hade jag sådana besvär att jag knappt kunde äta på en vecka. dessa aftebesvär började då jag upptäckte att jag var pollenallergiker, till nästa år funderar jag på om jag ska börja ta pollenvaccin.

ett tips för att lindra besvären är att be läkaren skriva ut Xylocain viskös 20mg/ml, ta lite lösning på en bomullstuss och applicera sedan på blåsan, den blir då helt och hållet bortdomnad i ca 5 minuter och märks inte alls. under den tiden hinner man borsta tänderna, äta mat och prata lite. detta brukar jag göra väldigt, väldigt ofta då aften är aktiverad. Jag rekomenderar inte att skölja hela munnen som det står på bipacksedeln för då kan man ändå inte använda munnen som blir helt bortdomnad.

fredag 22 maj 2009

Voltaren gel

Jag får mina sår på tandköttet, brukar då ta en tops och sätta en klick voltaren på den ena toppen. Sen tar jag den torra änden och rullar över såret, vilket at bort saliv och en del var.

Det gör ont.

Sen när det är torrt sätter du en klick voltaren på såret.

Det gör jävligt ont.

Men sen domnar det bort och bedövas och känns genast oerhört mycket bättre. Får för mig att det påskyndar läkningen också.

fredag 15 maj 2009

Efterlägtad afte-information!

Tänk att det är fler än jag som har så stora problem med afte! Det var det första jag tänkte på när jag hittade bloggen och hemsidan och den är mycket välkommen!

Jag är en tjej på 20 år som så länge jag kan minnas har plågats av afte. Det var för kanske ett år sedan som jag först fick redan på att de hemska blåsorna faktiskt har ett namn. Jag får många av mina blåsor på tungan. Idag köpte jag Aftamed på Apoteket för att se om det hjälper mot de tre blåsor jag har nu. Dessvärre så sitter två av dem på tungan, nära tänderna, vilket gör att gelen skavs av och således inte hjälper så mycket. Däremot så skyddas den blåsa som sitter längst in i kinden av detta. Lite lindring måste ses som ett steg på vägen! Jag ska se om det går att lindra ytterligare med de tips jag läst här! Ska även fråga min tandläkare om tips.

Tack för all hjälp!
/Sandra