tisdag 26 januari 2010

Hej på er,

Sedan 1,5 år tillbaka får jag afteblåsor då och då.... rätt stora anfall tycker jag själv, med stora blåsor på tungan och längs med kinderna ovanför/nedanför tänderna. Jag förknippar aften med stress & hormoner. Varje anfall börjar med ett migrän anfall med bortdomnad läpp, och sedan efter ngn dag kommer blåsorna.

Jag har hittat homeopati medicin när jag var i Frankrike, den heter Homéoaftyl, och är tabletter som man suger på (4-5 ggr om dagen), och de har lyckats lindra och få bort blåsorna om man börjar ta dem när man känner att blåsorna är på gång. De värsta blåsorna på tungan har försvunnit medan det har varit svårare med blåsorna innan för kinderna, antar att det är svårt att sprida tabletten innan för kinderna.
De fungerar för mig - placebo effekt eller inte!

Det står att tabletterna innehåller; borax , kalium bichromicum, sulfuricum acidum, - jag är ingen kemist, men det kanske säger ngn annat ngt!

Mvh,
Katarina

måndag 18 januari 2010

Ang. Lapispennan

Hej!

Jag lider också av detta otroligt dryga problem. För tillfället har jag två rejäla blaffor i kinden efter att jag bet mig där och de två såren har omvandlats till afte-liknande blåsor.

Brukar köra med OralMedic och det har fungerat okej men inte mot dessa.

Läste om denna Lapispenna som några tipsar om och effekten påminner lite om OralMedic's.
Det som dock låter lite läskigt är detta (ur användarinformationen från apoteket):

NÄR SKA LAPISPENNA INTE ANVÄNDAS?

Ska ej användas för behandling av leverfläckar och födelsemärken eller för applicering munnens slemhinna. Ska ej användas på eller i ögon (risk för lokal argyros på näthinnan). Appliceras ej direkt på öppna sår eller inflammerade sårytor.

ATT TÄNKA PÅ INNAN OCH NÄR LAPISPENNA ANVÄNDS:

Avbryt behandlingen om det behandlade området rodnar eller blir inflammerat under behandling med Lapispenna.

Observera att silvernitrat är frätande vid kontakt med ögon och slemhinnor och att silvernitrat färgar det behandlade hudområdet svart. Om frisk hud av misstag kommit i kontakt med stiftet, kan den frätande verkan och den svarta missfärgningen undvikas om huden sköljs noggrant med koksaltlösning.

http://bit.ly/4oIWhG (pdf-fil)

Jag blir lite skraj när jag läser detta :-)

Det vore bra om nån läkemedelskunnig/läkare kunde kommentera detta?


Mvh
Mats

fredag 15 januari 2010

Ny här!

Jag har precis hittat hit till afte.se. Är 30 år och haft problem med afte sedan kanske 5-6 år tillbaka, minns inte ens när det kom men jag tror det kom i samband med att jag var i ett väldigt dåligt förhållande med mycket tjafs och bråk.

Nu får jag det oftast när jag har nedsatt immunförsvar. Ibland får jag bara en men oftast så kommer en eller två åt gången och precis när de läkt ut så kommer nästa omgång, så har jag 2-3 sådana omgångar, så det håller ju i sig i nästan en månad.

När jag får dessa blåsor så får jag PANIK!!! PANIK!!!! PANIK!!!
De som inte haft afte kan inte tänka sig hur det är, det är en HEMSK smärta. Kan knappt prata, äta eller ens sova på den sidan man har blåsan!!

usch usch usch! Skönt i alla fall att veta att man inte är ensam!
/Alvalie

torsdag 14 januari 2010

Farväl grymma Afte!

Jag har var på apoteket för 2 timmar sedan och köpte en sån där lapis penna.
gick på 52.50kr.
Det är som ett litet stift som påminner om en hårdare lepsyl. Men den är smalare. Det är bara att dra den över aften. lätt och pricka och det gör inte alls så ont. Blåsan gör ju som sagt redan väldans ont. Det tog en timme ungefär så känns det mycket bättre. lite bedövat men det är MYCKET! bättre.

Dessa pennor används i allmänhet till att behandla vårtor. Dom innehåller silvernitrat som fräter en aning. Det låter värre än vad det är. Jag kände inte att det frätte nånting men aften blir väldigt vit. Efter detta så känns det inte längre när aften skaver över tänderna eller om man slickar på den. Det gör alltså inte längre ont.
Jag vill tacka Daniel som skrev tidigare och tipsade om detta.
Och givetvis så gör man detta på egen risk. Jag har ingen aning om vilka effekter detta har.

Köpte även en burk med B vitaminer för att hjälpa kroppen mot nya utbrott. Nyaste forskningsrönen ju! Och det låter ju väldigt sunt att det skulle vara just b-vitamin som skulle hjälpa.

/ Daniel

tisdag 12 januari 2010

Afte i halsen?

Man 35 här. Har haft afte sedan jag var barn. Riktigt elakartad afte som jag sedan gymnasiet bedövat genom Xylocain viskös. En liten droppe på fingret som man sedan trycker mot blåsan. (Kanske inte så klokt att döma av inlägget om fingrar i munnen.)

För några år sedan började jag få en ny typ av halsbesvär. Alla prover på halsfluss med mera var negativa. Läkaren kom fram till att det måste vara afte som satt sig på halsmandlarna, vilket det som vi alla vet inte finns något bot för. Återstod bara att lida några veckor till tills blåsorna försvann. Det var som att gå omkring och ha halsfluss i flera veckor - svårt att äta, sjukdomskänsla fast man inte är sjuk, samt oro för dålig andedräkt.

Detta har återkommit flera gånger om året sedan det först uppträdde. Är det någon annan som också drabbats av afte i halsen? Ser ni någon orsak till varför det sätter sig där? Senast jag fick det hade jag stoppat fingrarna i halsen för att spy ett par dagar innan, det skulle ju vara ett ganska logiskt samband.

/Magnus

måndag 11 januari 2010

Utbrott efter att ha petat med fingrar i munnen?

Snubblade in på denna sidan o är så glad att äntligen hittat ett namn till det besvär både jag, min mor o min bror lidit av hela våra liv. Min bror har rätt milda besvär tror jag, medan jag o mor (samt min pojkvän kom det precis fram) har det oftare. Aldrig har någon kunnat förklara detta!

Minns en gång då jag hade tandställning i tidiga tonåren o vid ett besök har jag ett rätt stort (ca 8 mm) sår på tandköttet som gjorde sjukt ont. Särskilt då tandläkaren dessutom lutade sin hand mot just den sidan av munnen när han pillade. Han hade aldrig sett något sådant o petade bort det vita med det krokiga, spetsiga verktyget de har när de petar i tänderna!! Gjorde TOKont!!

I mitt fall kommer de vanligen om jag varit inne o petat i munnen av någon anledning. Då dyker de ofta upp där jag rört vid. Mor provade en gång för att se om det spelade någon roll om man hade nytvättade, noggrant o länge skurade händer o petade på tex tungan, men nej, de kom ändå. Extra jobbigt var det en gång när jag hade ca 2 st åt gången o de avlöste varandra i ca 2-3 veckor! Dök upp överallt: tandkött, tunga, insidan av läppar. Värsta stället att få på är tungspetsen, huuh. Men i mitt fall handlar det ofta om att jag haft fingrar i munnen (peta bort något som fastnar mellan tänderna kan ofta resultera i ett utbrott tex).

Ville i alla fall bara tillägga att man kan få dem så också om ingen annan nämnt eller märkt det. Tack för en ny intressant men framför allt hjälpsam sida!

söndag 10 januari 2010

Zendium

Jag har haft afte så länge jag kan minnas, sedan jag var liten. Nu är jag 30 år gammal. Afte har varit en mycket otrevlig reskamrat genom livet, som orsakat mycket smärta och problem.

Jag hade i princip vant mig vid att få afte då och då och ställt in mig på att det bara var så. Då hittade jag afte.se och testade en av sakerna som stod där, som jag även kommer ihåg att en läkare tipsade mig om (eller snarast mina föräldrar) när jag var liten: Zendium tandkräm.

Jag var lite skeptisk, men efter att på prov helt och hållet bytt ut min gamla tandkräm under några veckors tid märkte jag att obehagen i princip försvann. Och detta gäller än idag, drygt två år senare. Jag använder bara Zendium tandkräm och Zedium munskölj. Aften kommer någorlunda regelbundet, precis som innan, men besvären är i princip borta. Jag känner att munblåsorna är där, men de gör inte ont. Jag vet att användande av Zendium är en vanlig metod, men jag vill ändå propagera för den, då den bevisligen fungerar, i alla fall på mig.

Min afte har aldrig varit lika illa som för många av er andra som antingen skriver här eller på hemsidan, men den har alltid varit ett smärtsamt problem. Ett smärtsamt problem som hängt med mig hela livet, men för närvarande faktiskt tillhör historien för min del. Så om du inte testat det än, testa att byta till Zendium tandkräm. Det kanske inte funkar för alla, men det funkade för mig.

torsdag 7 januari 2010

Mitt tips, lapispenna - slivernitrat. Fungerar till 100%

Jag är en kille på 23 år, min afte brukar komma när jag är förkyld eller har feber. Det gör ont och svider något jävulskt. Dock har jag ett sätt som alltid fungerar och gör så att aften försvinner direkt. Aften slutar att göra ont direkt efter behandlingen.

Jag använder något som kallas lapisstickor. Jag får dessa av min mor som är barnmorska och jag är inte säker om de finns att köpa receptfritt. Det ser precis ut som en lång tändsticka där huvudet är lapis, dvs silvernitrat. Dessa stickor används för att läka sår och stoppa små blödningar på tunn hud och slemhinnor.

Det slivernitratet gör är att det oxiderar när det kommer i kontakt med huden och fräter bort ett tunt lager så det bildas en sårskorpa.

Jag "duttar" stickans huvud mot aften och det svider till ordentligt, men efter några få sekunder försvinner smärtan direkt och aften i sig gör inte ont alls.
Man får vara noga så man inte nuddar för mycket frisk vävnad. Efter några sekunder bildas det en svart hinna/sårskorpa på aften. Med tiden bildas ny vävnad och sårskorpan försvinner och man blir helt frisk.

Detta har alltid fungerat för mig. Aften slutar göra ont direkt efter behandlingen och man behöver bara göra det en gång.

Det finns något på apoteket som heter Lapispenna, detta läkemedel anväds vid behandling av vårtor på normal hud men det fungerar på samma sätt.
Jag har själv aldrig prövat de men har en kompis gjort som säger att det fungerar utmärkt.
Det är samma verksamma ämne och mängd så det borde ge samma resultat.
Det skadar ju bara lite att pröva =)


Länkar till Lapispennan och information om denna:

http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=101105


http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/Sidor/Hudohar_Fotter_Vartor_Vartor.aspx


Om Lapispennan skulle vara för svag för dig finns detta:

http://www.fotakuten.se/lapis-50-59.html


Hoppas det var till någon hjälp


MVH
Daniel