onsdag 29 juni 2011

det finns en medicin som påminner om xylocain viskös som heter andolex
för mig funkar den bättre den är recept belagd

tisdag 21 juni 2011

Ett tips som fungerar för stunden

Gå till vårdcentralen och be om Xylocain viskös. En bedövningsgel som håller det "tandläkarbedövat" i ca 30 minuter. Perfekt innan maten eller innan tandborstningen.

Läste ett tips om salt här. Sitter för tillfället med havssalt på 2 blåsor. Förhoppningsvis hjälper det så bra som det sades.

lördag 18 juni 2011

Here we go again..

Så sitter man här igen. Börjar dagen med en "dubbel treo" istället för en dubbel espresso typ.. Solen skiner men,, ja ni vet nog själva hur sliten man är och att man inte ens känner för att lägga sig ute i solen ;)

Under våren lade en kollega in ett tidningsurklipp på mitt kontor. En läkaren hade uttalat sig om afte. Jag skickade henne ett långt mail och fick till svar "Om du får en remiss till mig så ska jag hjälpa dig så gott jag kan". Efter 6 veckor (!) fick jag en telefontid med någon på vårdcentralen. Nej, vi jobbar inte så att vi skriver remisser. Du får komma hit, ta prover och sen ev att vi skickar dig till öra/näsa/hals och kan inte de hjälpa dig får du kanske remiss till experten.

Jag lade på luren i örat på personen som ringde eftersom jag bröt ihop totalt, som så många gånger förr då jag varit i kontakt med sjukvården pga blåsorna... Sedan gymnasiet, 16 år, har jag besvärats av detta och varit på vårdcentralen ett otaliga gånger bland annat för att få sjukintyg men aldrig förut har man brytt sig om att utreda något trots att jag suttit där och gråtit av smärta.

När jag säger att jag dricker två treo var 4e timme får man till svar "De är ju inte bra för magen". Nä, visst vet jag det, men vad ska jag göra??? De skriver ju inte ens ut något när jag påtalar smärtan och jag är ju inte experten på vad jag ska be om att få utskrivet. Av de på apoteket som jag kan köpa utan recept är Treo det som hjälper fortast bäst tyvärr så skitsamma om jag sabbar magen för all framtid...

Nu vet ajg att jag kan få hjälp med utredning av expert men sjukvården låter mig inte få den möjligheten utan de ska istället fortsätta plåga mig (ja jag kallar det så eftersom de inte hjälpt mig förr ett piss). De har tagit prov på blåsorna, ingen herpes. Ett år senare tar de blodprov för att kolla herpes vilket var positivt. Vad säger det? Inte ett piss - hur många % är det som har herpes latent i kroppen? Typ "alla".. Så jag fick ju bekräftat att jag var normal :)

Kom på här om dagen att vi har massor av allergimedicin hemma.. Ett av barnen är "pälsdjursallergiker" enligt deras mor och det andra barnet är pollenallergiker enligt läkaren och själv är jag jag extremt allergisk mot myrbett. Kanske kan man ta en coctail av all dessa allergipiller och se om det hjälper? Blir jag däckad då kanske det tar mindre ont i alla fall ;)

Tack för att just du läste. Den här bloggen betyder mycket då man känner sig grinig och man vill prata av sig med någon som förstår.

onsdag 15 juni 2011

Fråga om afte

Kan afte sätta sig på tandköttet?

torsdag 9 juni 2011

Några tips

Jag har haft Afte i hela mitt liv, tunga blåsor som förstört dagar och gjort mig irriterad. Jag bestämde mig för att sluta bita på naglarna för ett halvår sedan, sen dess har jag inte haft en ända afte-blåsa. Det känns rätt logiskt när man tänker på vilka bakteriefloror som bildas om man biter på naglarna, jag har även börjat använda eltandborste, plackers och listerine - morgon och kväll.

Bara ett tips från mig, kanske fungerar på er där ute.

onsdag 8 juni 2011

Sjukskriven :(

Kände bara att jag måste skriva av mig lite! För första gången på flera år var jag idag tvungen att sjukskriva mig och gå hem pga dessa hemska blåsor :( De senaste åren har jag kunnat jobba och fungera i vardagen tack vare tabletten Tramadol som tar bort smärtan. Men just detta afteutbrott har gett mig två stora blåsor på tungspetsen som inte ens den tabletten hjälper mot. Varje gång jag rör tungan, dvs äter, dricker eller pratar gör det så ont att det tåras i ögonen. Åhhh vad jag hatar dessa blåsor som plågat mig hela livet!!!!!!

onsdag 1 juni 2011

22:50

Hittade av en slump hit och bestämde mig för att yttra mig lite snabbt.
Jag har i många år haft afte men inte riktigt förstått vad det har varit.
Men efter att ha läst både här och på hemsidan har jag fått det bekräftat!

Är inne på min tredje dag nu och det gör så sanslöst ont. Jag får mina blåsor på högra insidan av läppen, i princip alltid på samma ställe dessutom. Allt blir verkligen pest och humöret dras ner. Det börjar redan på morgonen då man vaknar efter en lång natt. Jag glömmer bort smärtan under natten men påminns snabbt igen då blåsan "slits" när man öppnar munnen. För mig svullnar även underläppen upp vilket gör att allt bara känns hopplöst. Dagen fortsatte med att jag skulle äta en mandarin - SVED så jag blev tårögd. Tycker även att tomater i alla dess former är hemska så fick byta ut min lunch till något mildare än det tänkta alternativet.

Jag har även ett jobb där jag pratar väldigt mycket med kunder och jag upplever att mitt tålamod och engagemang försämras då jag ständigt har en närvarande smärta. Nyss så bestämde jag mig till slut för att borsta tänderna och eftersom det är en pina så är det inget jag ser fram emot. Tvingas dra ut underläppen för att inte stöta emot med tandborsten. Trots tappra försök så hittar smärtan sig en egen väg. FRUKTANSVÄRT!

Jag ska nu läsa igenom era tips ytterligare och en gång för alla testa allt jag ser.

Tack och hej!