tisdag 19 juli 2011

Tips om tandkräm


Hej!
Jag, min bror och min mamma lider alla av afte. Sen några år tillbaka använder vi tandkrämen Oral B Advantage och tack vare den slipper vi afte-eländet i princip 100%. Kanske nån enstaka gång per år i samband med att man bitit sig i tungan eller liknande. Tyvärr är den ganska svår att hitta dock. Har tidigare köpt den hos tandläkaren men nu har dom slutat sälja den. Hittade den i en affär sist jag var utomlands som tur var och har fortfarande ett par tuber kvar av dem. Provade för några veckor sedan att byta till en annan tandkräm pga ilningar men men... direkt var de förhatliga blåsorna tillbaks. Har försökt ta reda på vad det är i den som hjälper men vet inte vad det kan vara. En sak den innehåller som jag inte tror andra tandkrämer innehåller är Tennflouride.
Jag rekommenderar verkligen alla att prova den om ni kan hitta den. Och om ni kan hitta den så berätta gärna här var någonstans så fler kan köpa den. Och jag själv kan köpa fler :)
Lycka till!!

lördag 16 juli 2011

Mitt tips: tuggummi!

Tänkte tipsa om en metod mot afte som i princip gjort mig helt problemfri. Genom att regelbundet tugga tuggummi med xylitol (Extra eller V6), så har problemen minskat radikalt. Jag har tidigare försökt med geler, bedövningssalvor med mera, men det har knappt ens lindrat.

Bäst funkar xylitoltuggummi om jag ser till att äta ett par om dagen, typiskt efter maten eller så. På det sättet har jag nästan helt slutat få afte. Men tuggummi funkar till och med bra för mig när ett utbrott har börjat - av någon anledning så lindrar det smärtan, och aften läker också mycket snabbare.

Jag trodde ett tag att jag skulle ha lika mycket hjälp av att skölja med klorhexidin (corsodyl/hexident), eftersom det också motverkar bakterier, men det funkar inte alls lika bra för mig. Jag använder dock Zendium sedan barnsben, och tänker inte sluta med det, eftersom jag tycker att det ger en bra grundhygien i munnen.

Så: har du inte prövat xylitoltuggumi, så gör det!

mig också!

har haft afte till och från sedan tonåren. förra året tilltog det rejält och jag hade nästan 1ggr/mån. lyckliga du tänker vissa men för mig var det mycket. innan hade jag bara ett par gånger per år. ofta i samband med förkylning el infektion i kroppen.

har testat tex oral medic men det hjälper inte mig så mkt. det tar inte bort blåsorna men det lindrar smärtan ett par dagar, för att sen återkomma så det är väl semi-okej.

MEN så läste jag detta inlägg - zendium syraförsvar! trodde inte riktigt på det då jag testat med massa olika tandkrämer tidigare men inget har hjälpt mig. direkt när jag började med denna tandkräm fick jag blåsor, typ samma vecka. men efter det har det varit väldigt lugnt = nästan ett halvår utan blåsor. nu kör jag jämt med denna och hoppas att jag funnit något som verkligen hjälper.

stort tack till Per Johannesson som tipsade om detta. det har hjälpt mig.

Mvh
Mats

fredag 8 juli 2011

Laserterapi

Jag har tur! I min stad jobbar en tandsköterska på Folktandvården som just nu gör en studie i om laserbehandling kan förkorta läkningstiden för afte. Intressant eftersom det i princip inte finns nån annan forskning på området.

Idag gjorde jag min andra behandling. Det går till så att blåsan under ca 5 minuter blir lyst med laser. Detta ska ev kunna förkorta blåsans livslängd och därmed lidandet med ofattbar smärta. Totalt görs 3 behandlingar, 3 dagar i rad. Ska bli mycket intressant att se resultatet! Jag återkommer!

onsdag 6 juli 2011

Tandkräm med Aloe Vera, fri från SLS

Har själv haft problem med återkommande blåsor i munnen, men har nästan inga problem längre. Vill gärna rekommendera två produkter från Cosmopharma som jag själv är konsulent hos. Dels gurglar och dricker jag Aloe Vera Power Juice, som är bra för massor av andra saker också och dels borstar jag tänderna med Aloe Vera Mouth Gel, fri från SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Dessa vill jag gärna rekommendera.

Länk till Aloe Vera Mouth Gel

Länk till Aloe Vera Power Juice

Kontakta mig gärna för mer info.

Annelie Ericsson
E-post: info@trendigasmycken.se
www.facebook.com/anneliescosmopharma

måndag 4 juli 2011

Oralmedic verkar faktiskt funka riktigt bra!

Rubriken säger väl egentligen allt, men här kommer en mer utförlig beskrivning.
Jag har haft afte ända sen barndomen, liksom de flesta på min mammas sida. Jag har testat det mesta; zendium, corsodyl (med fula missfärgningar som följd), kryddnejlika (ganska bra faktiskt, munnen domnar bort under ca 30 minuter) och saltvatten (inte bra, aj, aj, aj...)
Hur som helst : de senaste dagarna har jag verkligen haft blåsan från helvetet + några till. Den värsta sitter på tungspetsen. Ni som har afte vet hur det är. Man känner sig helt handikappad, kan inte prata och äta utan att gå igenom denna tortyr, hela kroppen blir spänd, desperationen växer. Man vill operera bort hela munnen, typ. Skickade till slut ut min sambo i regnet för att köpa oralmedic - som jag läst om i denna blogg. När hon kom tillbaka stapplade jag till badrummet för att testa. Jag skrek rakt ut då jag applicerade lösningen på blåsan. Det gör verkligen, VERKLIGEN ofattbart ont att applicera oralmedic. MEN efter några sekunder bildades som en hinna över blåsan och jag känner inte av den alls lika mycket! Resultatet håller dessutom i sig! Trots att jag borstat tänderna, ätit och allt. För mig känns dethär som en revolution! Jag är säker på att ni kan föreställa er känslan av befrielse. Om detta påverkar läkningen eller ej vet jag inte, men det var helt klart värt 140 kronor för att bli av med denna helvetiska smärta. Så till alla er som ligger hemma och lider; testa!

fredag 1 juli 2011

Aloe Vera Origianl lindring vid Afte

Hej,
mitt företag tillverkar en tandkräm som vi sålt inom svensk tandvård sedan 6 års tid. Den är utvecklad främst för de som lider av olika munslemhinneförändringar och då även Afte. Vi har fått så många kommentarer från både tandläkare, tandhygienister och patienter som svär vid att denna tandkräm hjälper dem mer än något annat de prövat. Tandkrämen är baserad på i första hand naturliga ingredienser som aloe vera och bi propolis och du kan läsa om den här.
www.aloeveraoriginal.se

Justnu har vi ett specialerbjudande på tandkrämen och ni kan även hitta den i många ICA MAxi-butiker över landet. Vilka står listade på webb-platsen

Vänligaste hälsningar,

Roger Hådén
Produktutvecklare av Aloe Vera Original