onsdag 28 december 2011

Afte på halsmandlarna?

Har äntligen förstått vad det är för små otäcka blåsor (kratrar) jag får under tungan och i munnen ibland. Det har också hänt att jag fått jätteont i halsen och inte kunnat sova ordentligt på flera dygn. Det värker mer när jag ligger ner. När jag sökte läkare för ett par år sedan så sa han att det var herpes i halsen men nu undrar jag om det inte är afte-blåsor jag får på halsmandlarna. Det värker och strålar ut i käken, ner på utsidan av halsen och upp mot örat när jag inte sväljer och när jag sväljer gör det jävulskt ont. Äter värktabletter för att känna mig lite mer "normal". Finns det nån som känner igen det? Går det att se skillnad på halsfluss och afte?
Jag har sex riktigt vita prickar på ena halsmandeln, känner mig sjuk med värk i kroppen men har inte mycket feber, bara en liten tempförhöjning. Tycker mig se ett mönster att det bryter ut om jag varit och "pillat" och "klämt" på halsmandlarna och när jag känner mig nedsatt. Jag får lite smått panik när jag känner att något är på g för jag vet ju vad som väntar. Blir ingen rolig nyårsafton för mig:(. Såg också att nåt var på g på andra halsmandeln, suck, det är väl bara att vänta på omgång nr två...

måndag 26 december 2011

Tänkte tipsa om Oralmedic. Det är en lösning som påföres med en tops som ingår i förpackningen. Det svider galet mycket när det påföres (max fem sekunder) men efter ett dygn är besvären borta. Helt super.
Finns på de flesta apotek och en del tandläkare. 135 kr för två behandlingar.
http://www.aconordic.se/oralmedic.aspx
JW


fredag 16 december 2011

Hej! Tipsade förra året om att det finns bedövning att få! Tänkte att jag vill påminna alla om det :) Fråga eran tandläkaren om Lidokain som man kan spraya i munnen. det går mycket lättare att äta.

Sen tänkte jag även fråga om det någon mer som får sådana sår på läpparna som jag har på bilden där. Ett rent helvete att röra på läpparna..