söndag 20 maj 2012

Magnesiumtillskott

Jag vill tipsa om Magnesiumtillskott/tabletter mot magnesiumbrist, mot Afte. För min del är detta extremt effektivt. Tidigare hade jag Afte åtminstonde hälften av årets alla veckor. Sedan började jag testa att käka magnesiumtabletter och detta motverkar blåsorna direkt och väldigt tydligt. 
Märker jag att jag börjar få minsta tendens till blåsa så börjar jag käka tableter, en om dagen. Blåsan hinner då aldrig få chansen att utvecklas och 2-3 dagar senare är det helt bra igen, utan att blåsan ens har börjat göra ont.
Sedan tar det kanske en vecka innan jag åter börjar ana att det är en blåsa på gång, (precis samma intervall som gällde tidigare då jag hade oerhörda problem med blåsor) då tar jag återigen tabletter i några dagar och sedan är det bra.


Detta tolkar jag som att Afte i åtminstonde mitt fall är ett bristsymtom. Därför brukar jag numer bryta sönder tabletterna och käka småbitar varje dag, det ger tydlig effekt numera får jag bara en blåsa ca en gång i månaden, då ökar jag bara dosen och sedan är den snabbt borta.


Testa ni alla detta, Magnesiumtillskot är billigt och har ni tur så är problemet löst för er!

lördag 12 maj 2012

Afte långt ner i halsen

För ett år sedan började jag bli sjuk oftare än normalt. Det hela började med en vanlig feber, därefter kom blåsorna. Första gången ett tiotal i munnen. Sen dess har både sjukdomar och blåsor avlöst varandra, inte alltid samtidigt. Men nu känns det som att jag upplever det värsta tänkbara afte-scenariot. Jag har fått fullt med blåsor i halsen. Det svider något alldeles fruktansvärt. Är det fler som har haft det så här? Hur lång tid tar det innan det försvinner och brukar det återkomma?

lördag 5 maj 2012

Rökning och afte

Hej alla.

När jag var barn och tonåring hade jag jättemycket blåsor hela tiden, men med tiden så försvann dom utan att jag tänkte så mycket på det, fick själv barn och min son har massa blåsor han med, han har haft det sen han var 5-6 år och idag är han 17. jag har försökt att ge honom hopp om att dom förhoppningsvis försvinner för han med som dom gjorde för mig.
Men för 3 och en halv vecka sen så slutade jag röka och redan några dagar efter sista cigaretten så kom det en blåsa och idag har jag ca 20 i mun och hals. (visst jag kommer ju ihåg att dom gjorde ont sen jag var ung men inte så här Ont ) Pratade med min läkare som hjälpte mig på vägen med att bli av med cigaretterna och han säger att det är väldigt vanligt att man får blåsor i munnen när man slutar röka, och att forskning har visat att rökning har en minskande effekt på dom.

Naturligtvis skall man inte börja röka för att minska blåsorna, men jag undrar om någon annan har märkt detta med?
dessutom så undrar jag om det är någon som är stor rökare här som har massa blåsor ändå?

/Jonas

torsdag 3 maj 2012

Känner igen det du skriver Maria. Har själv fått "attacker" med kanske 20-30 blåsor i hela munnen o svalget. Jag lever på krovbröd o vatten... det lenar på något sett för stunden. Inte så lätt att tugga o svälja dock.

När jag känner att det är på gång brukar jag skölja munnen med något som heter Hexident. Jag upplever att det lindrar det lite och det känns bättre i munnen. Hexident är bakteriedödande o finns receptfritt på apoteket.
/Elin

tisdag 1 maj 2012

Afte - I HALSEN!

Näe, nu får det vara nog kan man tycka; afte i HALSEN! Gör sjukt jävla ont som satan att dricka juice kan jag lova.