onsdag 29 augusti 2012

B-vitaminbrist

Hej!

Jag har forskat lite och testat runt olika metoder sen jag var 15 år.(nu är jag 27)
NU har jag äntligen hittat lösningen, jag har alltså haft minst en stor blåsa hela tiden. Storleken är ung 1 cm i diameter. Jag har provat allt jag har hittat som sägs ska vara bra mot blåsorna.
Nu VET jag att det är b-vitamin brist! Jag har köpt B-complex i Life butiken och ätit det i ung 2 månader och inte haft en enda blåsa! Inte en enda! Du som inte har provat det, PROVA NU!

Mvh väldigt nöjd b-vitamin smaskare!

tisdag 21 augusti 2012

Kan det vara återkommande?

Jag har en liten blåsa på baksidan av läppen och en ännu mindre blåsa på sidan av min tunga. Dessa har jag haft i fyra dagar nu, jag har inte tänkt använda någon kräm eller liknande än, har tänkt köpa en ifall de kommer tillbaka(mindre afte-blåsor forsvinner efter 4-10 dagar vad jag har läst). Men det jag undrar är, finns det chans att de faktiskt kommer tillbaka? Eller är det här kanske något som bara är tillfälligt? Jag är 15 år just nu och vad jag har läst så verkar många inlägg här beskriva problem som faktiskt börjar i tonåren, så jag blir lite oroad.

lördag 18 augusti 2012

Fungerande läkemedel!

Har haft afte sen tonåren men dom försvann när jag började röka och var borta under hela tiden som jag var rökare men kom tillbaka som ett brev på posten 2-3 veckor efter att jag slutade vilket starkt bidrog till ständiga misslykanden att sluta röka. För 10 år sen lyckades jag dock att sluta röka för all framtid och aften kom tillbaks och var OLIDLIG men jag stod ut i 5 år innan jag uppsökte läkare som gav mig det ena verkningslösa preparatet efter det andra tills jag en dag stötte på en läkare som sa: prove Neurosedyn! (numera kallat Thalidomide)
Ett ganska kontroversiellt läkemedel och det var inte lätt att få tag på, var tvungen att skriva på en jäkla massa papper (nu är det tillåtet igen oich inga problem)
Funkar UTMÄRKT! När jag äter thalidomiden så har jag inga blåsor över huvud taget....
Som tur är är jag fölr gammal att skaffa barn (Thalidomide ger fosterskador) så dom biverkningarna behöver jag inte oroa mig för... det finns några andra men jag tar dom små biverkningarna MYCKET hellre än blåsorna....

onsdag 15 augusti 2012

En teori - Kom gärna med synpunkter:

Fick en ingivelse häromdagen; kan Afte i själva verket vara detsamma som impetigo (svinkoppor), fast det yttrar sig invärtes? Likheterna är rätt så påtagliga; "varblåsor som snabbt går sönder till vätskande ytliga sår, som långsamt breder ut sig". Svinkoppor förknippas i regel med barnaåren men även vuxna kan bära på smittan, ofta utan symtom. Svinkoppor orsakas av bakterier; stafylokocker, ibland streptokocker. Som bekant är det vanligt med resistenta stafylokockstammar i sjukhusmiljö.

Men om teorin skulle stämma så finns det ett problem. Stafylokocker är mycket svårbehandlade och användandet av penicilliner kan inte alltid hjälpa upp situationen; bakterierna har blivit resistenta. Trots allt; det är lättare att bekämpa en åkomma om man vet vad man kämpar emot. Kanske finns det någon där ute som vet besked ifråga om medel (gärna naturmedicin) mot stafylokocker och streptokocker. Eftersom afte är ett så överjävligt tillstånd så kan det vara värt besväret att pröva teorin.

Hör av er!

Naturgubben

måndag 13 augusti 2012

Känner mig så uppgiven...

Jag har alltid kunnat få blåsor. (flåsor kallade jag dom tydligen när jag var liten säger pappa)
Jag är bara så trött på detta. Det gör ju så ont. De senaste 2 åren har det verkligen eskalerat. Jag vet inte varför, vad har jag gjort annorlunda? ingen aning.
Just nu har jag 5 st varav en monster långt bak i munnen- en sådan som värker så att man tror att man har tandverk, ni vet?

Jag vill verkligen rekomendera longovital vitaminerna. Jag tar tre stycken om dagen, sex st om de är "kris".
 Får fortfarande blåsor men de är mindre och stör inte lika mycket. Hade slut på dessa och åt inte på två dagar. Tydligen inte bra. Suck. Har beställt oralmedic. De fungerar ju! men de är dyrt och vitaminerna är dyra.

Kan inte bara någon komma på något miralekmedel mot detta?? Hur svårt ska det va??? Jag funderar på om de kan vara någon brist? Att jag har brist på något i koppen som gör att mitt imunförsvar är försämrat eller något. Någon som gått till läkarem med detta? Är de någon idé?

Läste om någon som hade sååå många fler än mig. typ 20 st i munnen? Jag kan inte ens tänka mig hur det är. Fy va hemskt. :( Lider verkligen me er som har de ännu värre än mig. Kämpa på!

/Uppgiven 26 åring

fredag 10 augusti 2012

Klobetasolpropionat

För ett år sen fick jag ett tips på nätet om ett typ av munskölj som fungerade mot afte. Ämnet heter, som i rubriken, Klobetasolpropionat. Jag fick det utskrivet av min läkare och sen dess känner jag mig botad! Så länge jag kan minnas har jag haft munblåsor, nästan jämt. Mat har ofta varit en pina pga smärtan i munnen.

Nu gurglar jag klobetasolpropionat ungefär varannan kväll och munblåsorna är borta! Så fort jag slarvar med munsköljet så kommer de tillbaka. Jag har inte haft några bieffekter alls av det.

Jag rekommenderar detta starkt till alla er som har problem. Allt som krävs (åtminstone för mig) är att gurgla 5 minuter varje kväll.

Lycka till!

lördag 4 augusti 2012

Den gul/vita hinnan är boven till smärtan!!

Hej!
Jag har lidit av svår afte sedan barnsben, blåsorna kommer OFTA och tar lång tid på sig att läka. Jag har tur om jag är blåsfri 2-4 dagar i månaden.
Jag har länge funderat på vad aften kan bero på och vad det är som utlöser det, men inga svar har jag att ge liksom alla andra.
Dock så har jag upptäkt att det är den gul/vita hinnan som är boven till smärtan. För ett ex antal år sedan så var jag tvungen att uppsöka akut tandläkar vård pga en visdomstand några dagar innan julafton. Tandläkaren upptäckte då en av mina blåsor (som vid tillfället var otroligt stor) varpå han frågade mig om jag hade ofta problem med dessa. Mitt svar var ju givetvis JA!
Han sa att han skulle hjälpa mig så ja blev kvitt dom till jul iaf så ja kunde njuta av julmaten. Han tog fram en lite brun flaska med en glaspipette. Han sög upp ytterst lite av innehållet och droppade på blåsan.
Det gjorde DJÄVULSKT ont i max en sekund, sedan var smärtan borta helt och hållet! Nån timme senare var de läkt och helt borta! Ett mirakel tänkte jag och frågade vad som fanns i denna flaska och vart ja kunde köpa det.
Till min besvikelse så kunde man inte köpa detta då det var rent flytande JOD (där av tror jag att många upplever att salt hjälper då det innehåller jod)
Ja fick helt enkelt åka till tandläkaren och få blåsorna "etsade" var gång dom uppstod (vilket var ofta) Nu har man tagit bort denna behandling pga att det kan vara farligt.
Dock så fick jag ett annat tips då, jag skulle gå till Apoteket och inhandla Väteperoxid 12% (sårtvätt)
(Här följer en teori om varför jag tror att afte är en bakteriell åkomma)
Väteperoxid syresätter sår och tar bort smuts och bakterier från sår, exakt samma reaktion får du om du droppar väteperoxid på en afte blåsa. Det bubblar och lever "rulan" men det löser upp hinnan så det ser ut som ett vanligt sår. Så fort den vita hinnan fösvunnit så försvinner smärtan.

Mitt tips för att minska på läkningstiden är då följande:
Ta en tops och dränk i väteperoxid 12% droppa sedan på blåsan. (Det kommer att göra lite ont i några sekunder sen är smärtan borta) Låt det bubbla färdigt och när du ser att det har slutat bubbla så ta en ren tops och torka borta ev vätska och droppa på med väteperoxid igen. Fortsätt denna behandling tills den vita hinna är helt borta.
Ta sedan Corsodyl (bakterie dödande munskölj) gurgla 30-45 sekunder. OBS!! Ha i tanken att allt du äter och dricker underdagen efter du använt corsodyl kommer att smaka skit, men de är det värt!
Till sist lägg på Kenacort elr liknande salva.

Allt går att köpas på apoteket receptfritt och glöm inte att förvara väteperoxiden i kylskåp!

Hinnan kommer att komma tillbaka ett par gånger så förvänta dig ingen mirakel grej bara. När du kört denna kur ett par gånger så kommer du märka att den vita hinnan blir tjockare och till slut så är smärtan näst intill borta. Då kan du sluta använda väteperoxid, för då är blåsan bara ögonblick från att läka.

Jag kör denna behandling morgon och kväll, på helgerna 3 gånger per dag.  Denna "huskur" har minskat läkningstiden avsevärt för mig. Och jag hoppas de kan hjälpa andra lika mycket som det hjälpt mig.

En liten funderare som jag har gnolat på ett tag, Flytande jod tog bort blåsan DIREKT, och jod så koncentrerat är ju frätande, om någon skulle hitta en syra elr nått annat ämne som går att använda hemma som inte är farligt så har vi en mirakel kur mot våra blåsor. Kommentera gärna vad ni får för resultat om ni använder er av denna kur samt om mina tankar som ja har kring aften och min ide på min ev mirakel kur.

Mvh Thomas