torsdag 10 januari 2013

Kanske ett genombrott?

Utan att veta om det så lider många av att ha för låg halt av ett enzym som kallas "diaminoxidas", förkortat DAO. Detta kan leda till att när man äter vissa födoämnen, som exempelvis rött vin, stark ost eller tomater, så får man besvär av olika slag. Besvären kan enligt uppgift visa sig som migrän, magbesvär och (enligt min misstanke) möjligen som afte?

När jag läste på internet att det fanns ett preparat på hälsokosten med namnet "Camucin" så blev jag glad och ville genast pröva om det kunde hjälpa mot afte. Vilken besvikelse när jag fick höra att preparatet hade funnits men utgått ur sortimentet. Emellertid lär det även ha funnits ett medel på Apoteket med namnet "Daosin". Gick då raskt till Apoteket men, givetvis så blev det samma visa där; de kände inte till något preparat med det namnet.

Nu har jag hittat Daosin hos internetföretaget RevivaBio och funderar på att beställa det. Men även om det skulle fungera, det blir dyrt i längden om man skulle handla via internet i tid och otid...

Har ni erfarenheter av något av dessa preparat eller vet hur man får tag i dem på bättre sätt; hör gärna av er!

p.s. Intressant är också att enzymet diaminoxidas aktiveras av vitamin B6.

Mvh,
Naturgubben




Hej!


jag kan tyvärr inte hjälpa dig men det där låter ju väldigt intressant eftersom jag har både blåsor och lider av migrän. äter b vitamin nu och blåsorna är borta men det kanske hjälper mot migränen det du pratar om. ganska tänkbart. ska kolla upp saken och förmodligen prova dao.

tack för efterforskningarna! :)

//b-vitamin smaskaren

onsdag 9 januari 2013

Ang oralmedic

Har haft afte hela mitt liv ibland mer och ibland mindre. För min del kommer det ungefär en gång i månaden och då i varierande storlek.
Hur som helst så hade jag för några dagar sedan en ganska stor krater på undeläppenläppen samtidigt som jag ramlade och bet mig på ungefär samma ställa som den befintliga kratern. Jag fick då ett ganska djupt jack samt ett par lite mindre sår och förstod snabbt att mina dagar var räknade. Tänk om den redan befintliga kratern växte ihop med de nya såren och bildade en monsterkrater? Natten gick och morgonen därefter såg det onekligen ut att gå i den riktningen, jag genomled hur som helst dagen. På kvällen pulserade hela läppen och var alldeles tjock. Jag kan säga att jag sov inte många timmar den natten och på morgon var det bara värre. Funderade på att kontakta läkare men surfade istället in på den här bloggen och fick höra om Oralmedic. Jag cyklade till apoteket och betalade gladeligen 140 kr för två topps med lila vätska. Väl hemma penslade jag på hela såret som nu var +10 mm. Det gjorde kopiöst ont och jag fick världens monsterfläskläpp, men nu några timmar senare har fläskläppen lagt sig och munnen känns mycket mycket bättre. Jag vet att det på förpackningen står att man inte sa känna någonting efter några sekunder, men jag tvivlar å andra sidan på att de då avsett att man skulle använda på Oralmedic på "djupa köttsår". Hur som helst så är jag mycket nöjd med produkten, och smärtan är bara ytterst lätt där det djupaste jacket satt. Jag ser med spänning fram mot morgondagen för att se vad som då hänt med min jättekrater nu hägrar en natt med sömn!

Afte på gomseglet

Hela gomseglet är en enda stor krater. Blir så jävla förbannad på skitet så jag äter det jag vill äta fast att det gör skitont. Förbereder mig varje gång jag ska svälja. Dreglar ner kudden när jag sover. Ja, alltså, låt detta gå över fort. Amen.

fredag 4 januari 2013

Afte eller inte?




Har helt plötsligt fått dessa blåsor/utslag i halsen. Aldrig under 30år haft något liknande.
Har för övrigt ätit omprazol och slutat med nikotin.
Är det en känd faktor att sluta med nikotin kan vara en utlösande faktor för Afte?
Samtidigt har ju inte magen något naturligt skydd av infektioner medan man äter omeprazol, detta då upp till 95% av magsyran försvinner. Är även yrsel ett vanligt symptom vid afte?
Har nu haft dessa blåsor i över 3v, dessa första blåsor har försvunnit för att sedan på väg att blossa upp på nytt igen..

Som sagt känner mig inte alls förkyld i övrigt, förutom den konstanta yrseln.
Man blir ju rätt less, brukar träna 4-5 dagar/vecka. Har dock ingen vetskap om man kan träna som vanligt vid afte. Detta är ju mera som en halsinfektion och finns ju ev risk med hjärtmuskel inflammation etc? Det som är mest frustrerande är ju att det inte finns något som kan påvisa vad skiten är.

En fördel är ju att det är en billig deff/bantning.. Gör ju så fruktansvärt ont att det inte går att äta annat än typ fil.