söndag 24 februari 2013

Nya läkemedel.

Hej olycksbröder/-systrar.

Har haft afte i 30 år, mest när immunförsvaret är nedsatt, vilket senare år betyder vid stress. Fram till för 1,5 år sedan satt blåsorna i munnen (kenacort klarade skivan), men nu har de flyttat till svalget - helt omöjligt att komma åt!

Idag köpte jag dock en munspray som verkar fungera helt fantastiskt på mig: ColdZyme heter den, och går att köpa på några av de apotekskedjorna som finns i landet. Sprayen lanserades februari 2013!

Jag lade också några minuter på att googla efter fler munhålesprayer mot afte, och jag hittade faktiskt tre produkter (som än så länge bara finns att köpa på svenska nätapotek). Några av dessa har tidigare funnits som salvor och munskölj, men för mig fungerar bara spray.
  • GUM gengigel munspray (hyaluronsyra)
  • Aftamed (hyaluronsyra)
  • Aftex Aloclair (alkoholer och aloe vera)
Har någon testat någon av de ovanstående produkterna? Berätta i kommentarerna.
Själv tänker jag beställa alla tre!

Kanske finns hopp...
/Matsa

lördag 16 februari 2013

Aftevänner.

Här kommer ännu ett tips på hur man kan slippa sin afte... Det är inte bevisat på något vis, men för MIG funkar det något så kopiöst.

Jag hade måttlig afte som barn, sen försvann det i tonåren och hade inga blåsor på många år för att sedan dyka upp igen i 23-årsåldern ungefär. Då var det med förnyad kraft, blåsorna varade i 10 dagar eller mer, gjorde fruktansvärt ont och det kändes varmt och ömt även utanpå kinden. Aften dök upp ungefär en gång i månaden och jag kopplade det som i samband med menstruationen. Jag skrev upp i almanackan varje gång jag hade afte för att försöka se något samband. En sommar hade jag inte några blåsor på lite mer än två månader, men så fort hösten kom dök de upp igen. Något år senare började det talas om D-vitamin både här och där, vilket jag provade. Och ta mig tusan, jag slipper afte!!! Slarvar jag ett par veckor med D-vitaminpillrerna är aften där igen. Kan tilläggas att jag är vegetarian och vegetarisk kost innehåller mindre D-vitamin än "kött"-kost.

Är det någon som har provat och har egna erfarenheter? För mig är D-vitamin den stora räddningen och hoppas att det kan hjälpa även andra som lider där ute.

//Ellen


tisdag 12 februari 2013

Afte i underlivet

Behöver verkligen ert stöd. Har i hela mitt liv alltid haft afteblåsor i munnen. Nu har jag varit aftefri i flera år, dock har det förflyttat sig, ner till underlivet. Har haft blåsor där nere säkert 15 gånger nu inom loppet av ca 3-4 år (är snart 20). Vissa gånger värre än andra. Första gången jag fick det höll jag på att bryta ihop totalt. Kunde varken gå på toa, sitta, ligga gå eller stå. Visste liksom inte vart jag skulle ta vägen för att jag hade sån extrem jävla smärta. Såg ut som hela underlivet skulle gå sönder och ruttna bort. När det försvann helt efter två veckor så hoppades jag att jag aldrig skulle få genomgå detta igen. Men tur som jag har så fick jag ju såklart det igen.. Jag mår så extremt jävla dåligt av detta och skulle göra precis vad som helst för att slippa den här skiten. (kan säga att jag hellre har munnen full afteblåsor än att ha det där nere, för den smärtan går inte att jämföra med en blåsa i munnen.)
Har ca 7 blåsor i underlivet just nu när jag skriver det här, dock har det varit helt ok med smärtan men nu har det "vita" i blåsorna gått bort och nu gör det nästan ondare än innan. Kan ju vara att det är helt öppna sår. Vet inte vad jag ska ta mig till. Smörjer med xcylocain salva men det gör fruktansvärt ont att smörja på. Orkar inte leva med det här. Har gråtit i dagar för den här skiten. Varför just jag? Hoppas verkligen att ingen annan får uppleva afte i underlivet, kan säga att ni kan va glada att ni har det i munnen hur galet det än låter. Det här är så hemskt att jag bara vill försvinna.. Usch.. behöver verkligen stöd av någon. Ta hand om er.

måndag 11 februari 2013

B vitamin complex och longovital!

Hej på er!

Känner att jag måste dela med mig av detta.

 Jag har sedan länge ätit longovital tre tabletter om dagen. Det har hjälpt och blåsorna kom mer sällan oc var mindre. Jag läste då någonstanns om B vitamin. Så jag har nu sedan i julas ätit tre tabeltter longovital och en B vitamin complex tablett på morgonen. Effekten är fantastisk.

Har inte haft en blåsa på över en månad. Vilket aldrig har hänt på flera år. Detta känns som ett vinnande koncept.Är så glad!